L’oli d’oliva extra verge és el tipus d’oli de més qualitat, de menys acidesa i més natural que podem trobar al mercat. La manera en què es produeix és més simple que altres tipus ja que no passa per processos de refinament, i per aquesta raó té més qualitat i és més natural. La gran qualitat d’aquest oli aporta un sabor fort però afruitat, amb un suau toc àcid als plats.
Aquest tipus d’oli ens aporta molts beneficis per a la salut, ja que pot arribar a prevenir un conjunt de malalties, ens pot ajudar a que el nostre organisme funcioni millor, i ens aporta vitamines, entre altres aspectes positius per a nosaltres. Per tant, és important que l’oli es conservi de forma òptima, per tal de preservar totes les seves propietats d’agents externs.
Per començar, caldrà escollir un oli que estigui envasat en una ampolla adient. L’envàs més adequat és una ampolla de vidre, de ceràmica o d’acer inoxidable de color fosc, per tal d’evitar que els raigs de llum incideixin en l’oli. També és possible mantenir-lo en envasos d’altres materials, com el plàstic o la llauna, tot i que no és recomanable ja que, per una banda, l’oli pot absorbir substàncies nocives en el cas de l’envàs de plàstic, i, pel que fa al metall de la llauna, ha d’estar tractat d’una manera concreta per tal que no incideixi en la composició de l’oli. No són gens recomanables els envasos de ferro o de coure, ja que es poden donar reaccions químiques entre l’oli i aquests metalls i es creïn components tòxics.
Pel que fa a la conserva de l’oli abans de consumir-lo, s’ha de tenir en compte el sistema de tancament de l’ampolla. És important que l’ampolla estigui ben tapada per tal que entri en contacte el mínim possible amb l’oxigen i la llum. Per afavorir això, també és fonamental que es guardi en un armari fosc i fresc, lluny de possibles fonts de calor. La temperatura ideal per mantenir-lo és de 20º, per tant, tampoc s’ha de mantenir a la nevera o al congelador.
Com a recurs per a mantenir l’oli mentre el consumim, tenim els setrills de porcellana i de vidre, sempre que estiguin tancats i tenint en compte el lloc on els guardem. Si seguim aquests consells evitarem l’oxidació de l’oli i la pèrdua de les seves característiques i propietats.
L’oli s’ha de consumir abans d’un any des del seu envasat, si no volem que perdi les seves qualitats, ja que amb el temps augmenta el nivell d’acidesa i debilita el seu sabor. Per tant, quan abans el consumim millor.
Com heu vist, els olis Mas del Clos estan envasats en ampolles de ceràmica i vidre fosc, de manera que el conservem de la forma més òptima. És important que seguiu aquests consells per tal que els nostres olis mantinguin el seu sabor únic i delicat que és l’essència de Mas del Clos.